poniedziałek, 16 listopada 2015
Przepis na jaglane ciasteczka z czekoladą - pyszne do kawy
Dziś przepis na jaglane ciasteczka z czekoladą. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne :)
50 g mąki owsianek - bezglutenowej
50 g mąki jaglanej
30 g mąki ziemniaczanej
100 gram czekolady mlecznej
0,5 łyżki proszku do pieczenia
0,5 łyżki soli
Kilka kropli aromatu waniliowego
100 g brązowego cukru
50 g masła orzechowego ( najlepiej z orzeszków ziemnych )
50 g oleju kokosowego
1 banan
Piekarnik ustawiamy na 180C
Krok 1
kroimy na kawałeczki czekoladę,
Krok 2
wsypujemy wszystkie sypkie składniki: mąki, proszek do pieczenia, sól i razem mieszamy
Krok 3
Do blendera wkładamy banana i blendujemy go tak, aby powstała jednolita masa,
Kolejno do tej masy dodajemy cukier brązowy i dalej wszystko blendujemy, aby ujednoliciło nam się wszystko. Kiedy konsystencja jest równa dodajemy masło orzechowe do niej i olej kokosowy i blendujemy ponownie w celu uzyskania jednolitej konsystencji.
W między czasie możemy dodać kilka kropli ekstraktu z wanilii.
Krok 4
Kiedy wszystko nam się idealnie połączyło mieszamy to z mąką i dodajemy czekoladę, aby połączyć.
Krok 5
Na formie modelujemy małe kółeczka i dodajemy MM-sy w celu kolorowego efektu.
Wkładamy do piekarnika na 10 - 15 minut
Smacznego :)